Numărul 1 în Europa - Germania, Spania, Italia, România, Franţa

Marca PATONA

O marcă preferată, din motive întemeiate

În decurs de patru ani, numele mărcii s-a impus la nivel internaţional. Numele mărcii nu este o invenţie artificială a unei firme de marketing, ci face referiri personale la prenumele membrilor familiei fondatoare Schwärmer din sudul Germaniei: PAtric, TObias şi NAncy.

 

Acest nume de marcă impune standarde pe o piaţă dinamică şi competitivă. Este sinonimul unic şi inconfundabil pentru:

 • First Mover Advantage (avantajul primului venit) – pentru că noii acumulatori apar mai întâi în oferta firmei PATONA
 • Garanţia calităţii înalte, durabile
 • Produse de încredere şi de înaltă calitate
 • Disponibilitate înaltă
 • Design atractiv
 • Reţea de distribuţie internaţională în continuă creştere
 • Planificarea pe termen lung a produselor
 • Dezvoltări proprii de produse, precum aparatul 4 în 1 pentru încărcarea acumulatorilor camerelor digitale

Idea de bază

Punctual, dedicat, rapid

Atât de simplu şi totuşi genial. Ideea s-a născut cu puţin înainte de primul concediu comun cu soţia actuală a fondatorului. Patric Schwärmer trebuia să-şi cumpere un acumulator de schimb pentru camera sa digitală Canon. În magazinul de specialitate însă nu i-a venit să creadă ochilor. Căci un acumulator costa aproape la fel de mult ca şi aparatul în sine. Comerciantul activ în domeniul afacerilor internaţionale de export şi cu un simţ al numerelor puternic dezvoltat, a început imediat să facă nişte calcule. Dintre 82 de milioane de cetăţeni germani, mulţi posedă o cameră digitală şi fiecare va avea nevoie la un moment dat de un acumulator de schimb, ca şi el. Apoi a urmat gândul extinderii afacerii pe teritoriul Europei şi chiar în întreaga lume. Ce potenţial uriaş!

 

Schwärmer s-a apucat apoi să pună în aplicare ideea şi să caute soluţii pentru realizarea proiectului. A continuat să investigheze subiectul, până când a găsit producători care să execute acumulatori conform licenţei, i-a vizitat, formându-şi astfel de-a lungul anilor o reţea stabilă, bazată pe relaţii aproape familiare în Orientul Îndepărtat. De pe urma acestor relaţii personale profită Patric Schwärmer chiar şi astăzi în mai multe privinţe. Astfel şi-a extins afacerea şi se află pe drumul cel bun pentru a deveni un „jucător global“, care datorită tehnicii, a calităţii şi a inovaţiei, este gata să dobândească o poziţie dominantă în branşa sa.

 

Înfiinţarea şi evoluţia firmei

"Tu munceşte doar, bucuria va veni de la sine" - Johan Wolfgang von Goethe

Înfiinţarea firmei în 2005 – un pas mic şi totuşi cu consecinţe importante. După un drum scurt la primărie, completarea unui formular şi achitarea taxelor aferente Patric Schwärmer a devenit comerciant independent. La început desfăşurând această activitate doar ca ocupaţie secundară. Dar foarte repede şi-a dat seama că este imposibilă exercitarea simultană a două profesii la nivel profesional.

 

Nevoia sa de a atinge perfecţiunea şi planurile sale de extindere au convers către o unică soluţie. Renunţând la locul de muncă stabil la firma Dornier GmbH / EADS Deutschland GmbH, a început să practice jobul secundar ca profesie principală. De aici totul mergea strună. A urmat închirierea unui birou, depozitul provizoriu din sufrageria locuinţei a dispărut şi a apărut primul angajat pentru depozit şi pentru coordonarea activităţilor administrative.

 

La început, mica întreprindere trebuia să se prezinte singură la negocierile cu producători, la vamă şi la tratativele cu comercianţii. Ca la orice începător, primele afaceri încheiate necesitau multă putere de convingere şi insuflare de încredere în partenerii de afaceri. Şi nu în ultimul rând: sprijin din partea propriei sale familii.

 

Eşecurile inevitabile în afaceri în viaţa economică nu l-au făcut sceptic, ci îl îndemnau la schimbare şi la căutarea de noi îmbunătăţiri, îl motivau să lupte cu forţe noi pentru succes. Aşa a reuşit Patric Schwärmer să realizeze multe proiecte, printre altele şi transformarea întreprinderii individuale de început în societatea de capital „PTS Trading GmbH“, crearea de noi locuri de muncă şi pregătire profesională, impunerea mărcii PATONA pe piaţă, dezvoltarea societăţii „SOP-Trading (HK) Ltd. precum şi înfiinţarea firmei PATONA International S.L.U. , pentru a aminti doar câteva dintre ele.

 

Cu multă silinţă, dedicaţie şi perseverenţă, răbdare şi cooperare partenerială şi mai ales sprijin din partea familiei, Patric Schwärmer şi-a îndeplinit marele vis: crearea unei reţele internaţionale proprii de firme.

 

Structura firmei PATONA

Cultural, social, dedicat

PATONA este o firmă în continuă expansiune. Pentru a ţine pasul cu globalizarea progresivă, ne-am decis să reorientăm activităţile de vânzare ale firmei PTS-Trading GmbH către firma PATONA International S.L.U. Persoanele de contact ale firmei PTS-Trading GmbH rămân aceleaşi, ca şi depozitul de mărfuri din Hilzingen. Dvs. în calitate de client nu veţi suferi niciun dezavantaj – căci se modifică doar adresa şi se măreşte numărul de personal.

 

Sarcinile pe unităţile organizatorice ale firmei se împart în felul următor:

 

PTS-Trading GmbH, cu sediul în Hilzingen, Germania

 

Baza succesului durabil al întreprinderii se află în acest punct, în special departamentele de proiectare şi dezvoltare. Strâns legate de acestea şi cu un rol complementar sunt următoarele domenii:

 • Designul
 • Cercetarea pieţei
 • Drepturile cu privire la marcă şi acordarea licenţelor

SOP-Trading (HK) Limited, cu sediul în Hongkong, China

 

Prezenţa directă la faţa locului asigură la achiziţionarea mărfurilor posibilitatea de control permanent al îndeplinirii exigenţelor noastre în privinţa calităţii mărfurilor, protecţiei mediului, corectitudinii şi a standardelor sociale înalte la furnizorii noştri. La acestea se mai adaugă şi detectarea de noi surse de aprovizionare. Pe viitor, firma SOP-Trading va oferi şi produse care nu se găsesc în sortimentul nostru de bază şi vor fi realizate pe baza comenzilor individuale ale clienţilor.

 

PATONA International S.L.U., cu sediul în Palma de Mallorca, Spania

 • Servicii naţionale/internaţionale de relaţii cu clienţii, datorită disponibilităţii personalului multilingv
 • Consultanţă pentru utilizatori finali, comercianţi, magazine de specialitate, autorităţi şi instituţii
 • Coordonarea întregii reţele logistice

 

Structură organizatorică şi organigramă

Ierarhie simplă şi căi de decizie scurte

Filozofia firmei

Cu suflet şi raţiune

Este foarte importantă pentru noi îngrijirea şi dezvoltarea sustenabilă a culturii antreprenoriale. Un succes permanent şi durabil poate fi clădit doar pe un fundament cultural solid. Apărarea acestui fundament stabil, dezvoltarea şi asigurarea continuităţii acestuia alături de angajaţii noştri, are o semnificaţie deosebită pentru noi. Trăim într-o cultură care promovează performanţa înaltă. Performanţa înaltă la toate nivelele. Produse deosebite, clienţi deosebiţi, angajaţi deosebiţi, precum şi parteneri de afaceri şi colaborare deosebiţi.

 

Lucrăm cu angajaţi deosebit de dedicaţi, care desfăşoară activităţi de nivel înalt, atât calitativ cât şi cantitativ. Toţi angajaţii noştri se implică maxim în activitatea firmei, fie vorba de iniţiative proprii sau de lucrul în echipă, exact ca un ceas elveţian, toate componentele funcţionând la unison. Ne tratăm cu respect reciproc şi consideraţie. Pentru noi, este de la sine înţeles că fiecare angajat, indiferent de origine etnică, vârstă sau sex este egal în drepturi şi fiecăruia i se oferă şanse de promovare egale în cadrul companiei.

 

Clienţii noştri sunt factorii decisivi în privinţa succesului firmei. De aceea, în centrul eforturilor noastre stă beneficiul clientului. Întregul sistem de concepţii şi activităţi este orientat spre nevoile clienţilor. Purtăm un dialog continuu cu ei, pentru a aduce îmbunătăţiri continue produselor noastre. Vrem să fim aproape de clienţii noştri, astfel depăşind cu mult concurenţa. Clientul nostru, partenerul nostru – clientul nostru, stăpânul nostru.

 

Sustenabilitate şi responsabilitate

Cultura antreprenorială şi principiile etice ale firmei PATONA sunt caracterizate de faptul că suntem conştienţi de responsabilitatea pe care o avem asupra întregii firme. Aducem economia, colaborarea partenerială şi ecologia sub acelaşi acoperiş. Activitatea noastră antreprenorială se desfăşoară în permanenţă în baza principiului utilizării optime a resurselor. Gândim, planificăm şi acţionăm integral, durabil şi global.

Încărcătoarele PATONA sunt cumpărate cel mai des pentru următoarele aparate:

Gopro AHDBT-301, Panasonic DMW-BCF10E/BCG10, Sony NP-FP50 FH70 FH100, Sony NP-BX1, Panasonic DMW-BCM13, Sony NP-FM50, Sony NP-FW50, Nikon EN-EL12, Nikon EN-EL5, Nikon EN-EL14, Nikon EN-EL11, Sony NP-BG1, Canon NB-6L, Canon LP-E8